fredag den 22. april 2016

Der var engang en Batman

Der var engang en Batman.
      Der var i hvert fald en millionær, som havde mistet sine forældre og bar et stort had til kriminalitet. Han havde eksperimenteret lidt med forbryderbekæmpelse, men indset at han ikke var udødelig og ikke rigtigt kunne gøre en forskel.
      Samtidig var han stadig fascineret af superhelte på film og i tegneserier. Der var bare et lille problem; dette var hverken en film eller en tegneserie. Dette var virkeligheden. Og virkeligheden havde ikke samme sikkerhedsnet. I fiktion var der nogen der sørgede for at helten altid skulle klare det. Men der var ingen som sørgede sig for denne ”Batman”.
      Jo længere tiden gik, jo mere virkelighedsorienteret blev han og jo mindre inspireret var han, til at forsøge sig som superhelt.
      Han boede i et stort hus og havde sågar en butler. For nogle år siden havde han også lavet hans egen superheltedragt. Den var præcis som en batmandragt skulle være – men han havde endnu ikke forladt huset iklædt dette selvretfærdige rollespilskostume.
      En aften, hvor hans begejstring stadig samlede støv, sad han og så fjernsyn. Han slog over på den kroniske nyhedskanal. De havde det med at køre den samme historie flere uger i træk, da der aldrig rigtigt skete noget. Denne aften var dog lidt anderledes. De sendte et klip, der var gået viralt, om et fly der kredsede underligt elegant rundt. Da der blev zoomet ind, viste det sig at være et menneske.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar